rc-group-ZECCONE1RC GROUP
RC GROUP heeft haar activiteiten gestart in 1963 en heeft op dat moment zichzelf toegelegd op koeloplossing voor de datacenters, telecommunicatie en laboratoriums. De verdere ontwikkeling van de fabrikant heeft een gevarieerde range aan producten opgeleverd die tevens geschikt zijn voor industriële- en comforttoepassingen. Sinds 2011 is zij onderdeel van de DeLclima SpA, de holding van De Longhi Group.
Sinds december 2015 is zij een onderdeel geworden van Mitsubishi Electric.

Het merk is inmiddels meer dan 40 jaar actief in Nederland. De eerste ongeveer 30 jaar was het toenmalige van Buuren-van Swaay, het huidige Imtech, de exclusieve partner van deze innovatieve fabrikant. Inmiddels is DE WIT datacenterkoeling de exclusief partner voor de RC GROUP in Nederland.

 

 

rc-group- productieDe huidige RC GROUP is een bedrijf met meer dan 18.000 m2 productieoppervlak verspreid over 4 locaties. Het beschikt over een innovatieve R&D afdeling waarin de afgelopen jaren veel oplossingen zijn bedacht voor zeer uiteenlopende vraagstukken. Meerdere van de oplossingen zijn inmiddels gepatenteerd en een vaste waarde in het productengamma. Op dit moment beschikt RC GROUP over een zeer innovatief airconditioning programma voor  o.a. High Tech, industriële of comfort toepassing.