MEHITS
Mehits produceert in drie continenten en opereert wereldwijd met dochterondernemingen, distributeurs en servicebedrijven, met bijzondere aandacht in Europa. Het bedrijf heette voorheen DeLclima, een holding van de De’Longhi Group. Sinds december 2015 is het merk RC onderdeel van Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems S.p.A.(MEHITS). MEHITS is gespecialiseerd in hydraulische systemen voor airconditioning, verwarming en IT-koeloplossingen.

 


RC hoofdkantoor-de wit datacenterkoeling

RC IT Cooling
Via het merk RC ontwerpt en produceert MEHITS innovatieve, energiezuinige producten met toegevoegde waarde voor binnenklimaatregeling voor verschillende einddoelen.
Het merk RC heeft haar activiteiten gestart in 1963 en heeft op dat moment zichzelf toegelegd op koeloplossing voor de datacenters, telecommunicatie en laboratoriums. De verdere ontwikkeling van de fabrikant heeft een gevarieerde range aan producten opgeleverd die tevens geschikt zijn voor industriële- en comforttoepassingen.

 

 

 


 

RC in Nederland
De laatste 50 jaar is RC in Nederland ondergebracht geweest bij het toenmalige van Buuren-van Swaay wat later Imtech is geworden. Inmiddels is DE WIT datacenterkoeling de exclusieve partner van het merk RC in Nederland. MEHITS is een bedrijf met meer dan 18.000 m2 productieoppervlak verspreid over 4 locaties. Het beschikt over een innovatieve R&D afdeling waarin de afgelopen jaren veel oplossingen zijn bedacht voor uiteenlopende vraagstukken. Meerdere van de oplossingen zijn inmiddels gepatenteerd en een vaste waarde in het productengamma. Op dit moment beschikt RC over een zeer innovatief airconditioning programma voor o.a. High Tech, industriële of comfort toepassing.